Capri, that’s Love…

bloglovinFollow Me on Pinterest

Well hello again!

Alle groten mannen der aarde werden verliefd op Capri.  Omwille van de onfgeloofelijke schoonheid en charme.  Tiberius zei : ‘Wat kan Rome mij schelen?’  En hij verhuisde naar Capri.  Die keuze kwam hem duur te staan, maar de charme van het eiland was onweerstaanbaar.

Elke keer ik op Capri aankom,  overvalt mij een gevoel van euforie.  Het landschap lijkt gevangen in een andere dimensie.  Simpeler maar toch verfijnd, meer ontspannen en toch weer druk.  Je zintuigen worden continu gevoed, is het niet met de overdaad aan bloemen dan wel met hun geur.  Mini bootjes en grote yachten varen af en aan.  Pallazzo’s  en huisjes niet groter dan een vlek op de rotsen.  De kitsh winkeltjes in Marina Grande en de grote merken winkeltjes boven in autovrij Capri.  De zeer eigen stijl van juwelen, groot en apart van vorm, en de ambachtelijke sandalenwinkeltjes ernaast.  Mijn favoriete restaurantjes, waar ik een heel jaar aan denk! :)

Eén tip : Geniet overdag van het zwembad van je hotel, of ga naar één van de strandjes die zo uit de jaren 60 lijken te komen.  Rond 17h vertrekken de laatste dagjestouristen, de gele of rode paraplu volgend, met de overzetboot terug naar Napels.  Dát is het moment om je wandelingetje te plannen en rustig op de Piazetta, of op het terras van hotel Quisisana,  je Bellini te drinken.

Cin cin!

x

All great men have fallen in love with Capri, because of the island’s extraordinary beauty and charm.  Tiberius said that he didn’t give a shit about living in Rome and moved to Capri.  His choise cost him dear, but the island’s charm was irresistible.  

Every time I arrive in Capri , I’m in a state of euphoria.  The landscape seems trapped in a different dimension.  Simpeler and yet sophisticated, more relaxed and yet tense.  you’re sentenses are constantly fed, if not with the overload of flowers then with their smell.  Mini boats and big yachts come sailing in the port.  Big Palace kind of houses and little ones, not bigger than a spot on the rocks.  Kitchy stores in Marina Grande and big brand stores in the high carfree streets of  Capri town. The very particular style of jewelry, big and very different and then the capri made sandals next door.  My favorite restaurants, whom I think of for a whole year! :)

One tip: During the day, enjoy the hotel pool or go to one of the lovely public beaches that seem to come right out of the 60′s.  Around 5 pm the last of the visitors for the day leave, following the yellow or red umbrella, to take the ferry to Napels.  Thát is the moment to stroll around and have a Bellini in the Piazetta or on the terrace of Hotel Quisisana.

Cin cin!

x